Julekalender 4. Dec. 2014
HUSET I VESTERGADE 15
I 1967 blev fru Lyngholms lejlighed i Vestergade 15 stillet til rådighed for museet.
Lejligheden var i sydenden af huset, der var to stuer, køkken, baggang og en fælles forgang. Her var der også en del istandsættelse inden indflytningen, taget var utæt og det kneb tit for unge mennesker at lade tagstenene ligge i fred ud mod gaden, som flugtede med taget.
Der skulle jævnligt lægges nye tagsten på, tagsten som ikke mere kunne købes, men vi var heldige at få de gamle tagsten fra Citybaghus, da det blev nedrevet. Der blev rullet plastik ud over hele loftet, maleren Ernst Jensen tapetserede og malede i alle rum, Skaanvad og jeg flyttede udstillingsinventaret fra Sprøjtehuset og stillede det op i det nye museum.
Hen på efteråret var vi klar til indflytning og vi afholdt museets anden indvielse den 2. Oktober 1967 med flere gæster, bl.a. Peter Riismøller fra Aalborg Museum, fabrikant Harald Gade, København og sognerådsformand Poul Mortensen, Hadsund.
Den dag blev der drøftet flere ting vedrørende museumsarbejdet og Harald Gade fremlagde sin plan for Rosendalsgaarden, hvilket medførte at Harald Gade blev inviteret på Rådhuset for at drøfte ideen med Poul Mortensen. Ideen gik ud på, at kommunen skulle købe Rosendalsgaarden og udleje den til Hadsund Egnsmuseum, Poul Mortensen var meget positiv overfor planen og gav tilsagn om, at museumsforeningen kunne leje bygningerne for een krone pr. år, mod at de selv afholdt vedligeholdelsen.
Sidst i 1960erne henvendte marineforeningsformand Anker Møller sig til Skånvad for at høre om museet ville overtage effekterne fra Marinestuen, men mere skete der ikke i den sag, før der en lørdag blev ringet til Skånvad om, at vi skulle hente samlingen ved Skovpavillionen med det samme. Så samme middag kom Skånvad og hentede mig. Det var regnvejr og vi blev meget overraskede over at hele samlingen stod udenfor og var drivvåd. Om det var en aftale ved jeg ikke, men vi kørte samlingen i Sprøjtehuset, hvor der var plads og tørrede det hele af. Dette arbejde varede i mange timer med stort forbrug af håndklæder og klude til en stor vask bagefter.